Kratka ali uzbudljiva godina je ispred Valvoline & KTM Sportcar GmbH
Valvoline brendirani KTM X-BOW GTY Prototype spreman je za novu sezonu
Prvi nastup već u srpnju u Monzi

Nakon uspješne prve godine partnerstva između Valvoline i KTM Sportcar GmbH, 2020.-ta je počela kao veliki izazov za oba dvije kompanije. Kako se generalno situacija polako popravlja,  sve više i više sportskih događaja će se ipak održati, tako se i ubrzano radi na realizaciji planova za sezonu 2020.

Valvoline  kao tehnički sponzor KTM Sportcar GmbH  nastavlja opskrbljivati KTM Sportcar mazivima, uključujući motorno ulje i tvorničko punjenje rashladne tekućine, za KTM Sportcar  cestovna i trkaća vozila.

Druga polovica godine započinje uzbudljivom premijerom: 10. i 11. srpnja prototipska verzija KTM X-BOW GTX - super-sportski automobil iz KTM-a, koji bi trebao biti predstavljen u jesen ove godine - započet će sezonu na legendarno brzoj stazi u Monzi i to u svom spektakularnom Valvoline dizajnu.

Kao dio drugog kruga Creventic organizacije "24H Series" i uz jak tim koji čine Stefan Rosina, Eike Angermayr i KTM vozač Laura Kraihamer, Reiter Engineering tim želi iskoristiti 12h utrku na duge staze kako bi dokazali brzinu i pouzdanost vozila, ali isto tako i kvalitetu Valvoline maziva kao što su motorna ulja, ulja za sustave prijenosta, rashladne tekućine i tekućine za kočnice.

Prototip KTM X-BOW GTX već je opremljen Audijevim legendarnim petcilindričnim motorom koji je nasljednik standardnog četverocilindričnog motora KTM X-BOW koji se koristi od 2008. Novi motor proizvodi više od 500 konjskih snaga, dok će nova supercar generacija pored motora imati još mnogo tehničkih karakteristika ( Electrical powersteering, pogon električnih mjenjača, homologirano natjecateljsko sjedalo Recaro i volan s integriranim zaslonom itd) i time podvući snagu KTM-a u pogledu inovativne trkačke tehnologije.