Zagreb 12. svibnja – Ove godine navršava se 150 godina postojanja najstarijeg branda motornog ulja na svijetu. Valvoline je nastao u SAD-u, a danas je kroz cijelu paletu proizvoda iz područja motornog ulja, kemikalija te proizvoda za njegu i održavanje automobila i strojeva prisutan u više od 160 zemalja svijeta.

Valvoline diljem svijeta obilježava 150 godina postojanja

Svjetska uljarska kompanija impresivan međunarodni poslovni uspjeh temelji na stalnim inovacijama, znanstvenom pristupu te dobro osmišljenoj poslovnoj politici

Domaćini su brojnim gostima priredili dinamičan program te izložbu atraktivnih trkaćih automobila i motocikala kao i izložbu rijetko viđenih “mišićavih” američkih automobilskih ikona. Na počasnoj poziciji bio je Ford T iz 1922. godine s kojim je započela priča o globalnom uspjehu Valvolina.

Rođendan su uz svog sponzora proslavili i legendarni hrvatski vozači auto i moto utrka. Najbolji hrvatski relijaš i vlasnik najvećeg priznanja u auto sportu dijamatne kacige Juraj Šebalj na press konfernciji je istaknuo kako mu je čast voziti Valvolinom podmazan i brandiran trkaći automobil jer mu je tijekom godina suradnja sa svjetski poznatom kompanijom olakšala bavljenje ovim sportom te ujedno otvorila vrata i do drugih sponzora.

Legendarni hrvatski motokrosist Nenad šipek pod Valvoline zastavom osvojio je bezbroj naslova, među njima i državne i europske titule, a uspješno se okušao i u svjetskoj konkurenciji. Danas je Šipek mentor mladim vozačima te je na Oryxu predstavio svoj tim juniora. Val Int mu je na rođendanskoj proslavi dodijelio posebno priznanje za uspješnu dvadesetogodišnju suradnju i vjernost Valvolinu.

Na Oryx centru domaćini su gostima ponudili mogućnost da upoznaju osjećaj driftanja što su mnogi iskoristili te su tako od strane Valvolina sponzorirani poznati hrvatski drift vozači Dario Foler i Goran Šorak svojim drift BMW-ima odradili više od 80 taxi ride vožnji na opće oduševljenje gostiju. Također, atraktivnim bravurama oduševili su i stunt motociklisti.

Dinamičan auto i moto program na rođendanu Valvolina i Val Inta dopunjen je i pomno odabranim zabavnim programom. Atmosferu su svojim"cheerleaders" nastupom zagrijale djevojke iz plesne skupine Flygirlz, Luka Bulić je oduševio stand up nastupom te novom Valvoline pjesmom u stilu njegovih poznatih Bulhitova, dobrom svirkom goste je uveselio band Electric five, a kao posebno iznenađenje dana pokazao se dolazak grupe Hladno pivo s kojima je Val Int potpisao ugovor o sponzorstvu temeljem kojeg će dečki na nastupe putovati u Valvoline podmazanom i brandiranom Fiat Ducatu. Odužili su nam se rijetko viđenom i izvođenom acoustic izvedbom njihovih najvećih hitova.

Val Int je među najuspjepšnijim europskim distributerima Valvolina te drugi najstariji distributer u mreži s konstantnim tržišnim udjelom koji se uglavnom kreće oko 20% što predstavlja izniman poslovni rezultat.

Globalno gledano poslovni uspjeh Valvolina kontinuirano je rastao kroz 15 desetljeća zahvaljujući stalnim proizvodnim inovacijama, uspjesima na trkaćim stazama, ali i pomno osmišljenoj organizaciji te uspješnoj poslovnoj politici.

Hvala svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos i hvala svima koji su vjerovali u naša obećanja i došli na rođendan.