30 godina Val-int d.o.o.

 

PRVA MARKA - PRVI U INOVACIJI

Dok je proučavao potencijalnu snagu liječenja petrolejem, Dr. John Ellis, američki liječnik, otkrio je svojstva podmazivanja sirove nafte. Ulje koje je razvio 1866. radi učinkovito pri visokim temperaturama i posebice je prikladno za dnevno podmazivanje velikih parnih strojeva. Dr. Ellis uljem za cilindar napunio je ventile parnog motora kako bi se lakše pokretali. Osam godina kasnije svoje ulje za podmazivanje nazvat će „Valvoline“. To je bio prvi zaštićeni znak u mladoj industriji nafte. Njegovim revolucionarnim rješavanjem problema zalijepljenih ventila, korodiranih cilindara i curenja na brtvama -- postavlja se faza učinkovitije snage pare i razvoja SAD-a preko željeznice i parobroda. Danas su ValvolineTM sredstva za podmazivanje, kemikalije i proizvodi za brigu o automobilu proizvedeni, zaštićeni i prodavani u više od 140 zemalja putem Ashland Consumer Markets (Valvoline), komercijalne jedinice tvrtke Ashland Inc.

Inovativnost

Ashland rukovodi mrežom laboratorija širom svijeta koja razvija i testira visokoučinkovite Valvoline proizvode koji nadilaze specifikacije kako bi korisnicima dali pouzdanost da će ih njihova vozila najbolje služiti.

Više od stoljeća kvalitete

S više od 140 godina uspjeha, Valvoline marka prepoznata je kao vodeća u kvaliteti proizvoda i usluga s milijunima vjernih korisnika širom svijeta.