PREMIUM BLUETM MOTORNA ULJA

Tehnologija Premium Blue motornih ulja razvijena je u suradnji s tvrtkom Cummins Inc., svjetskim najvećim proizvođačem komercijalnih dizelskih motora iznad 30 KW. Kombiniranjem inovacije i dokazane učinkovitosti vrhunskih Valvoline sredstava za podmazivanje uz neusporedivu stručnost u dizelskim motorima tvrtke Cummins, dizajn motora i tehnologiju podmazivanja doveli  smo do novih razina učinkovitosti. Ovo partnerstvo nastavlja sa stvaranjem visokoučinkovitih proizvoda poput Premium Blue motornih ulja koja su namijenjena za produljenje vijeka trajanja motora i povećanu zaštitu kod svih primjena u teškim uvjetima rada dizel motora.

Preporučeno i podržano od strane tvrtke Cummins za primjenu kod dizelskim motora

Podaci testiranja

Podaci testiranja premium Blue CI-4 kategorije ulja su dobiveni na 480.000 km korištenjem kamiona opremljenih s Caterpillar C15/367 kW, uz izmjenu ulja na 105.000 km. Istraživanje je namijenjeno za određivanje utjecaja motornog ulja na habanje, kontrolu naslaga i potrošnju ulja kod produljenih intervala izmjene ulja. Ukupni rezultati:

  • Ukupno akumulirano kilometara u testu
  • Tijekom programa nije došlo do pogrešaka vezano za sredstvo za podmazivanje ili problema motora
  • Ukupni talog mulja je u prosjeku 9,6 (CRC 10= skala vrijednosti čistoće)
  • Ukupni talozi na klipu ocjenjeni su 175. Relativna mjerna jedinica za podatke testiranja je 200 bodova, ovisno i o uvjetima testiranja
  • Nije pronađeno značajnije habanje, minimalno je, s ocjenom lakih tragova u skoro svim kategorijama
  • Istrošenost na površini radilice, ventilu i ubrizgivaču obilježena je kao laki trag
  • Krajnji zazori prstena klipa ostaju unutar servisnih specifikacija proizvođača

EGR motori

Većina proizvođača motora uključujući Cummins, Mack, Volvo i Detroit Diesel naznačuju da koriste tehnologiju hlađenih EGR kako bi udovoljili norme emisije ispušnih plinova 2004. Budući da su u EGR tehnologiji ispušni plinovi usmjereni natrag u komoru za sagorijevanja za drugo paljenje, ulje je podvrgnuto intenzivnom onečišćenju od čađi. Cummins M-11 EGR test mjeri mogućnosti ulja da minimalizira habanje komponenti vodilica kliznih ventila na visokim razinama čađi. Mulj motora i uključivanje filtra također su provjereni. Premium Blue formulacije prikazale su očekivanu zaštitu od habanja, čistoću motora i smanjene ograničenja filtra u Cummins M-11 EGR testu.